Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава РПЦ заперечив агресію РФ проти України і виступив на засіданні Міноборони РФ

    Пропри те, що патріарх Кіріл не має жодного військово звання, це йому не завадило взяти участь у засіданні колегії Міноборони Російської Федерації. Крім того Глава РПЦ заперечує агресію РФ проти України.

    У своєму виступі Владімір Путін підбив підсумки діяльності Збройних сил Росії у 2020 році. З доповіддю виступив також міністр оборони Росії генерал армії Сєргєй Шойгу.

    «У засіданні в режимі відеоконференції з патріарших покоїв Грановитої палати Московського Кремля взяв участь Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл»,  – повідомила пресслужба Кирила.

    Попри особисту присутність на заході президента РФ, Кіріл був присутній на ньому у форматі онлайн, бо дуже переживає за своє здоров’я і вже кілька місяців не виходить в люди.

    Видання Релігія в Україні нагадало, що з 2014 року патріарх Кіріл публічно заперечує російську агресію проти України. У квітні 2015 року він також назвав міжнародні санкції, введені проти Росії за збройне захоплення Криму, «несправедливими і незаконними». У 2015 році патріарх Кіріл розхвалив Путіна і підтримав його діяльність у захопленому Криму.

    Цього разу дива прозріння не сталось. Глава московського патріархату патріарх Кіріл на засіданні колегії не став говорити за Російську агресію на Донбасі й окупацію Криму, що ще раз підтверджує його вороже ставлення до України. Незважаючи на таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) продовжує його згадувати як «Господина нашего святейшего патріарха московськаго Кирила». Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати за ворогів ДНРівців, а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам».

    Варто зауважити, що патріарх РПЦ приходить щороку на засідання як запрошений гість, бо не є членом колегії Російського оборонного відомства.

    Згідно з низкою резолюцій та інших офіційних документів ООН, ОБСЄ, Ради Європи, Євросоюзу, інших міжнародних та українських інституцій, Російська Федерація продовжує залишатися державою-окупантом щодо України. Зокрема священники московського патріархату продовжують надавати всебічну підтримку російським окупаційним силам в Криму, освячуючи бойову техніку і відпрацьовуючи оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян. Тим часом в Україні РПЦвУ розповідає про миротворчість й прощення окупантів.

    Джерело: foto.patriarchia.ru

     

    Найсвіжіше

    Популярне