Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Приїзд патріарха Варфоломія засвідчує, що Україна – канонічна територія ПЦУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній пояснив чому для ПЦУ важливий приїзд в Україну Патріарха Варфоломія. За словами предстоятеля ПЦУ, цей візит має засвідчити, що Україна – канонічна територія ПЦУ.

    «Для нас важливий приїзд патріарха Варфоломія, бо він засвідчує те, що це канонічна територія Православної церкви України. Бо Вселенський патріарх не приїде до РПЦ в Україні. І президент Зеленський, коли запросив патріарха Варфоломія до України, засвідчив, що це є також канонічна територія ПЦУ», – сказав митрополит Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

    Першоєрарх Української Православної Церкви нагадав, що РПЦвУ і раніше говорили про те, що будуть суперечки, релігійна війна, коли Україна отримає Томос. «Це теж такі були заяви. Але ми бачимо, що все відбувається мирно, якщо не втручається іноземна країна і не чинить тут ці суперечки та протистояння не робить штучно», – додав митрополит Епіфаній.

    Блаженніший Епіфаній підкреслив, що архієреї РПЦвУ є «титулярними єпископами в Україні тимчасово, але прийде час, коли вони доєднаються, і ми будемо все ж таки в єдиній церкві. Це тільки питання часу. Це вже незворотній процес.»

    «Як ми бачимо, ПЦУ утверджується, динамічно розвивається, інші церкви долучаються до визнання. Тому ми вже як церква відбулися. Тільки потрібен певний час для того, щоб всі об’єдналися», – підсумував владика Епіфаній.

     

    Найсвіжіше

    Популярне