П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Парафіївці на Чернігівщині вудбулась перша архієрейська літургія після переходу до ПЦУ

    19 грудня відбулась перша архієрейська літургія у новозбудованій церкві з нагоди храмового свята парафії святителя Миколая Чудотворця селища Парафіївка Ічнянського району Чернігівської області.

    Світлина: Євстратій Зоря/Facebook

    Свято-Миколаївську церкву у селищі Парафіївка на Ічнянщині збудували місцеві підприємці-благодійники. Храм забажала забрати Російська православна церква, проте парафіївці захотіли, щоб церква була Православною церквою України, без підпорядкування Москві. У червні 2019 року на зборах релігійної громади селища прийшло 219 вірян, з них 199 проголосували за Православну церкву України, 17 були проти, троє утрималося.

    Світлина: Євстратій Зоря/Facebook

    Але громаді довелося 15 місяців у своїй країні боротися за свою Українську Церкву. І аж 14 вересня 2020 року релігійну громаду смт Парафіївка Ічнянського району була зареєстрована в Єдиному державному реєстрі.

    І ось, на День святого Миколая архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій з місцевим духовенством відслужили Божественну літургію.

    Світлина: Євстратій Зоря/Facebook

    “Велика подяка фундатору і меценату храму Олександру Васильовичу Сенчику! Від Блаженнійшого Митрополита Епіфанія йому передано Благословенну грамоту з відзнакою.

    Подяка всім-всім, хто долучився і зробив це свято можливим – попри намагання братів з Російської Церкви поставити перепони”, – написав владика Євстратій у своєму блозі.

    Найсвіжіше

    Популярне