П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківську вперше дівчина-курсантка отримає звання лейтенанта

    18 грудня під час 15-го ювілейного випуску курсантам кафедри військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету присвоять перше офіцерське звання “лейтенант”. Серед них – Наталія Кучера, яка стала першою за всю історію кафедри дівчиною-курсанткою, що закінчила магістратуру і піде служити до війська.

    Про це Суспільному Карпати розповів начальник кафедри, полковник Андрій Станецький.

    “Наталя була першою курсанткою, яка п’ять років тому вступила на нашу кафедру. Відтоді до нас почали постійно вступати дівчата, тепер на кожному курсі є курсантки, – каже полковник. – Хоча хлопців, звичайно, більше. Попит на військову спеціальність є стабільним, адже підготовка офіцерів є дуже важливою. З 2014-го року, відколи в історії України настали такі сумні події, у нас не припинявся набір офіцерів. Ми постійно виконуємо державне замовлення. Цьогоріч маємо 15 випускників, які отримають диплом магістра, посвідчення офіцера і підуть служити до війська”.

    За словами Станецького, за весь час на кафедрі підготували приблизно 200 курсантів, які служать у всіх видах військ України. Майбутні кадрові військові офіцери навчаються за кошти державного замовлення і зобов’язані після навчання проходити службу у ЗСУ. Окрім того, вони отримують і цивільний диплом інженера. Тож у разі виходу на пенсію чи неможливості продовжувати військову службу, можуть працювати цивільними.

    На переконання молодої лейтенантки Наталії Кучери, молоде покоління здатне розвивати Україну, і її армію, зокрема.

    “Ми живемо у складний час для України. Тому кожен громадянин повинен відповідати за свої дії і слова. Армія дуже добре готує до цього. Не потрібно боятися відповідальності перед країною. Тільки від нас залежить, якою вона буде”, – каже дівчина.

    Найсвіжіше

    Популярне