Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Оркестр ВПС США привітав українців з Різдвяними святами незвичним виконанням “Щедрику”

    Військовослужбовці Військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки в Європі привітали Україну та українців з Різдвом та Новим роком.

    Відеоролик, у якому оркестр ВПС акапельно виконує “Щедрик” українського композитора Миколи Леонтовича, оприлюднено на сторінці Фейсбук Посольства США в Україні.

    У своєму зверненні керівниця оркестру підполковник Крістіна Мур Уррутія зазначила:

    “Коли у 1921 році Український національний хор відвідував з концертними гастролями Сполучені Штати, американского хорового диригента Петра Вільговського захопила одна з їх пісень – “Щедрик”, українська новорічна пісня-колядка композитора Миколи Леонтовича. Вільговський вирішив перекласти її на нову версію англійською мовою. Сьогодні “Carol of the Bells/Колядка дзвонів” одна з найвідоміших і найулюбленіших різдвяних пісень у США.

    Будь-ласка, подивіться, як “Співочі сержанти” виконують “Carol of the Bells/Колядку дзвонів” на знак вшанування американського партнерства. В України немає кращого партнера, ніж Сполучені Штати Америки, який підтримує ваші зусилля у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності України”, – підкреслила у своєму привітанні Крістіна Мур Уррутія.

     

    Найсвіжіше

    Популярне