П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ресурси РПЦвУ «СПЖ» і «Расколам.нет» знову помічені у розповсюджені фейків проти ПЦУ

    Інформаційна війна всіма проти Помісної Української Церкви триває. Нещодавно пропагандистські ресурси РПЦвУ під назвою «СПЖ» і «Расколам.нет» поширили неправдиву інформацію щодо Православної Церкви України.

    Так, на сайті так званого «Союзу православних журналістів» з’явилась інформація, що нібито ПЦУ благословила проведення гей-прайду в Миколаєві. Проросійські ресурси навіть облікували два фальшиві документи від імені предстоятеля ПЦУ та правлячого архієрея Миколаївської єпархії ПЦУ митрополита Володимира.

    Пізніше Миколаївська єпархія ПЦУ повідомила, що інформація не відповідає дійсності і є неправдивою.

    «Даний “документ” від Миколаївської єпархії ПЦУ не надавався і “указ” від Блаженнійшого митрополита Епіфанія на адресу єпархії не отримувався. Це фейк», – йдеться у дописі єпархії на Facebook.

    Крім того у Миколаївській єпархії повідомили Духовному Фронту України, що останній указ єпархії виданий під номером 69, а в фейковому «документі» стоїть номер 169.

    Нагадаємо, це вже не перша нагла брехлива інформація на цих ресурсах. Нещодавно на офіційному сайті РПЦвУ опублікували фейки про «фінансову підтримку ПЦУ від держави».

    Раніше ми повідомляли, що «експерти» РПЦвУ фантазували про відставку Хризостома на Синоді Церкви Кіпру. Крім того, ресурси РПЦвУ поширювали проросійського Шарія з пропагандою проти української церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне