Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафію на Київщині з благословення предстоятеля ПЦУ відвідав Екзарх Вселенського патріархату

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія з нагоди святкування пам’яті великомучениці Варвари відвідав 17 грудня храм на честь Собору Київських святих, що у селі Романків Київської області, на запрошення настоятеля, отця Богдана Гулямова.

    «Сьогодні всі ми з вами святкуємо пам’ять цієї великої святої. І якщо ми з вами подивимось у святці святої церкви то ми бачимо, що святих є багато різних чинів. Є преподобні є праведні, але всіх їх об’єднує те, що вони досягли цієї святості завдяки Христу… Постараймось, щоб кожне свято, яке ми святкуємо, нагадувало нам, що ми є покликані не тільки святкувати ці свята, але щоб ці свята живо відгукувались у нашій душі. Щоб ми могли показати, що ми є причасні тої радості, яку ми святкуємо, що ми причасні тому першоджерелу, заради якого ми святкуємо», – сказав Екзарх.

    Він підкреслив, що святі ніколи не бажали зла тим, хто їх переслідував, і тому чин мучеників є для нас зразком для ставлення до тих людей які завдають нам шкоди. Єпископ Михаїл побажав бути тими свідками живої віри в Ісуса Христа і являти цей приклад іншим людям.

    Екзарх подякував настоятелю, отцю Богдану за запрошення на Божественну літургію з нагоди святої великомучениці Варвари: «Сердечно хотів сьогодні подякувати вам за запрошення, що ви запросили на свято, на день пам’яті цієї великої святої, яку всі ми шануємо – святої великомучениці Варвари, саме у вашій Церкві. З благословення Його Блаженства предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, сьогодні мені випала така честь і радість молитися разом з вами».

    «Хай Господь допоможе всім нам радіти завжди радіти у спілкуванні з Христом», – підсумував владика Михаїл.

    Настоятель храму отець Богдан Гулямов своєю чергою подякував владиці за спільне богослужіння і сказав, що завжди відчуває материнську любов Вселенської церкви і особисто патріарха Варфоломія: «Завжди відчуваємо вашу турботу і любов. Вашу молитовну, в першу чергу, підтримку».

    Отець Богдан привітав екзарха Вселенського патріарха єпископа Команського Михаїла із архієрейською хіротонією і передав йому церковні дарунки: хрест і панагію, а також книгу акафісту Собору Київських святих.

    У храмі в селі Романків присутні святі мощі великомучениці Варвари і всі присутні могли помолитись і поклонитись великій православній святині.

    Найсвіжіше

    Популярне