Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Капуста, вирощена у Польщі, визнана загрозою національній безпеці РФ

    Суд російського міста Оренбург визнав таким, що загрожує національній безпеці Росії, оголошення про продаж пекінської капусти. Про це, з посиланням на російські медіа, пише “U-NEWS”.

    Суддя Раїса Чувашова прийняла до уваги надані прокуратурою аргументи про те, що оголошення несе суттєву загрозу, оскільки рекламована капуста вирощена у Польщі.

    Додаткової парадоксальності ця ситуація набула ще й тому, що вказане рекламне оголошення було розміщене в мережі інтернет ще у 2013 році, а організація “Балканский торговый дом”, яка його розмістила, у 2018 році була ліквідована.

    Але російська Феміда виявилась невблаганною. Суд прийняв рішення, що оголошення підпадає під дію статті 16.21 Кодексу про адміністративні правопорушення у формулюванні “придбання і транспортування товарів, які незаконно переміщені через митний кордон Євразійського економічного союзу”.

    Видавничий дім “Крестьянин”, на порталі якого перебувало оголошення, вже його видалив. Втім, у компанії ще не вирішили чи будуть оскаржувати рішення суду.

    Найсвіжіше

    Популярне