Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Експрезидент Боснії і Герцеговини подарував російському міністру ікону з Луганська

    Міністр закордонних справ Російської Федерації Сєргєй Лавров здійснив робочий візит до Республіки Сербія, передає “Новинарня” з посиланням на сербське інформаційне агентство РТРС.

    На Балканах Лавров зустрівся з колишнім президентом Республіки Сербської Боснії та Герцеговини, члена Президії БіГ від сербів Мілорадом Додіком та отримав від нього коштовний подарунок – 300-літню позолочену ікону з Луганська.

    Ікона з Луганська
    Фото: СРНА

    Під час пресконференції в Східному Сараєві Додік назвав Лаврова “великим другом Республіки Сербської” і попросив передати вітання президентові РФ Владіміру Путіну. “Ми високо цінуємо зусилля Путіна на міжнародній арені щодо забезпечення стабільності в Республіці Сербській”, – зазначив він.

    Додік запевнив Лаврова, що Сербія не має наміру інтегруватися в НАТО і приєднуватися до санкцій проти Росії. Також він поділився власними планами відкрити канцелярію посольства Росії у Баня-Луці.

    Ікона з Луганська 2
    Фото: СРНА

    Видання звертає увагу, що на звороті ікони є печатка одеської крайової комісії охорони пам’ятників культури УРСР, яка існувала в 20-30-их роках минулого століття.

    Найсвіжіше

    Популярне