Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль визнав свою участь у справі проти нацгвардійця Марківа

    Російські ЗМІ розповсюджують інформацію, що Слідчий комітет РФ хоче заочного арешту військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа за нібито причетність до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі та його перекладача громадянина РФ Андрія Міронова. Басманний суд Москви в п’ятницю, 11 грудня, санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа.

    МВС України вважає санкцію Російської Федерації про заочний арешт Віталія Марківа продовженням пропагандистської кампанії проти України та її Захисників, передає пресслужба міністерства.

    «Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи Нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування! Як кажуть у Росії «На воре и шапка горит». Україна ніколи не залишить свого солдата», – заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

    МВС вважає таку санкцію виключно політично вмотивованою та такою, що свідчить про причетність Росії до роздмухування брудної пропагандистської кампанії, що мала своїм наслідком необґрунтований арешт Віталія Марківа в Італії.

    Нагадаємо, 3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілану за участю 6 присяжних та двох суддів повністю виправдав Віталія Марківа, після того як він провів в італійській в’язниці більше трьох років по бездоказовим та необґрунтованим звинуваченнями.

    Українська держава захищала і буде захищати своїх військовослужбовців і нікому не дозволить їх безпідставно звинувачувати в злочинах до яких вони не мають жодного відношення.

    Найсвіжіше

    Популярне