Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Побєдобєсія в Чорногорії: Посольство РФ встановило пам’ятник маршалу Жукову

    Посол Росії в Чорногорії Владіслав Маслєніков подякував владі муніципалітету Беране та громадянам за ініціативу встановити пам’ятник, додавши, що символічно, що пам’ятник був відкритий у російський “День героїв Вітчизни”.

    У своєму виступі на церемонії градоначальник Беране зазначив, що бюст є подарунком Російської Федерації муніципалітету Беране та його громадянам. Він підкреслив, що таким чином зміцнюються тісні, дружні відносини між двома країнами, передає “Балканський оглядач”.

    “Щиро вірю в те, що ми продовжимо нашу спільну боротьбу на шляху антифашизму та плекання традицій та цінностей, повернемо співпрацю та дружбу між Чорногорією та Росією на найвищий рівень”, – налогосив Щекіч.

    У церемонії відкриття бюсту совєтському воєначальнику взяли участь посол Росії в Чорногорії, єпископ Будимлянсько-Нікшицький Іоаникій, адміністратор Митрополії Чорногорсько-Приморської Сербської православної церкви.

    Світлина: Балканський оглядач

    Проєкт підтримали ветерани 63-а парашутної бригади югославської армії (яка брала активну участь у війні в Косово наприкінці 1990-х), Союз десантників Чорногорії, відділення мотоклубу “Нічні вовки”, Союз ветеранів війни 1941-1945 років. Установка бюста відбулася за підтримки посольства РФ в Чорногорії.

    Як було оголошено, невдовзі в Беране буде встановлено ще один бюст – Александра-Лекса Саічіча, який був капітаном чорногорської армії, і, як зазначається, “на російській військовій службі героїчно захищав інтереси Росії”.

    Найсвіжіше

    Популярне