Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У «скрєпній наддержаві» обікрали «літак Судного дня»

    Пам’ятаєте, як один із кремлівських пропагандистів у ефірі центрального федерального каналу погрожував «перетворити Америку на радіоактивний попіл»? І поки весь світ крутив пальцем біля скроні, російський обиватель заходився у патріотичному екстазі. Проте нещодавно сталася подія, яка може завадити цим амбітним планам «миролюбної» Росії, повідомляє АрміяInform.

    У спадок від колишнього СРСР росіянам дістався повітряний командний пункт на базі літака Іл-80, який мав би забезпечувати управління всіма видами збройних сил. Пропагандисти ще люблять називати його «літаком Судного дня», в тому сенсі, що якщо розпочнеться ядерна війна і всі наземні пункти управління будуть знищені, то керувати військами можна буде з цього літака. Свій перший політ Іл-80 здійснив у 1985 році, а на озброєнні перебуває з 1992 року. Росіяни так пишаються цим повітряним пунктом управління, що навіть демонстрували його під час параду в 2010 році. Але прийшов час і цій «могутній надсучасній суперзброї» продовжувати ресурс. Саме для цього «літак Судного дня» доправили на аеродром «Таганрог-Південний», де він чекав свого часу «на осучаснення» (в російському варіанті це – заміна мастила на штоках амортизаційних стійок шасі).

    Та одного дня (а саме 4 грудня), як повідомляє РЕН ТВ, до місцевої поліції звернувся начальник служби авіаційної безпеки акціонерного товариства «Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс імені Бєрієва». Він повідомив, що під час огляду Іл-80 виявлені сліди злому вантажного люка, а з відсіків літака пропали 39 радіостанціонних блоків і ще п’ять плат із демонтованих блоків. За його словами, всі бортові прилади на момент приймання літака були на місці. Після закінчення робіт основний вхід, люк вантажного відсіку, три запасні виходи були опечатані.

    «Останній раз під час огляду 26 листопада всі печатки були цілі» – обурювався начальник служби безпеки. Тобто, «найбільш засекречений літак міноборони Росії», як ще називають його в ЗМІ, варта перевіряє раз на тиждень? Чесно кажучи, здивований, що з такою «надійною» охороною вкрали лише «39 радіостанціонних блоків і ще п’ять плат із демонтованих блоків», а не весь літак перетягли до найближчого пункту прийому металобрухту.

    Тепер російські експерти ламають голови що це було: банальна крадіжка кольорових металів чи витік важливої ​​інформації про особливості передачі з борту спецлітака вказівок особливої ​​важливості. Як там не є, але «перетворення Америки на радіоактивний попіл» відкладається, адже російський «найбільш засекречений літак Судного дня» став здобиччю таганрозьких «металістів». Це все, що потрібно знати про ядерну «наддержаву».

    Найсвіжіше

    Популярне