П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна видворила російського актора, який грав монаха РПЦ та Івана Грозного

    Україна заборонила в’їзд російському рок-музиканту та актору Пєтру Мамонову, який грав роль монаха РПЦ в фільмі «Острів». Про це повідомляє BBC з посиланням на пресслужбу Державної прикордонної служби України.
    У ДПСУ повідомили, що «російський рок-музикант, учасник гурту „Звукі Му“, актор та радіоведучий — громадянин М. Він, разом з громадянкою РФ, прямував в Україну, начебто, з приватною метою».
    «Прикордонники встановили, що росіяни раніше незаконно відвідували тимчасово окупований Крим», — йдеться у повідомленні.
    І Мамонову, і жінці, яка була разом з ним, заборонили в’їзд в Україну на три роки.
    Пьотр Мамонов на початку 1980-х створив рок-гурт «Звукі Му».
    У 2006 році Мамонов знявся в новому фільмі Лунгіна «Острів», де зіграв старця-цілителя Анатолія — юродивого ченця, який в юності під час війни розстріляв друзів і вже багато років в монастирі намагається відмолити гріхи. Всі члени знімальної групи фільму «Острів» побували на прийомі у Алєксія II, Мамонов сказав патріарху РПЦ, що якщо в результаті перегляду фільму хоча б одна людина з десяти тисяч піде в храм, «значить, ми виконали своє завдання»
    У 2009 році Мамонов зіграв роль Івана Грозного у фільмі Лунгіна «Цар» про часи терору, організованого прихильниками царя у XVI сторіччі (так звана «опричнина»). Фільм викликав критику низки організацій російських націоналістів, які звинуватили режисера у паплюженні російської історії, у перетворенні царя на «садиста».

    Мамонов про Україну

    У квітні 2014 року Петро Мамонов взяв участь в онлайн-конференції для сайту 72.ru. Одна з учасниць запитала його про позицію щодо Криму.

    «Ми потрібні Заходу і америкосам розбещені, ледачі, релаксові, такі, що в „Макдональдсах“ сидять, …. жують. Щоб взяти нашу землю і на ній влаштувати правову державу. Росія вимирає по мільйону на рік. А ми не здаємося. „Вирвали“, і вірна справа», — відповів актор.
    В інтерв’ю Аргументи і факти у серпні 2014 року Мамонов так прокоментував війну на Донбасі: «Це все дядьки крутять, які на грошах своїх сидять і хочуть їх збільшити. Придумали таку хитру схему, як їх наростити за допомогою збройних конфліктів. Ми навіть їхніх імен не знаємо. А ті, кого ми бачимо, — це все ляльки, якими верховодить такий народ, про який ти навіть не знаєш, що він є. Їх людей 15 в усьому світі. Ось вони і роблять все це».
    Коли журналісти запитали актора, як зупинити бійню в Україні, він відповів: «Звідки я знаю? Я ж не політик. Наші вдови, коли полонених німців по місту вели, — вони їм хліб давали. Ті, чиїх чоловіків ці німці вбивали під час війни. Ось вона, велич простоти, лагідності і смиренності! Ось як нам треба робити з Україною».

    Найсвіжіше

    Популярне