П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    "Відділена від держави" РПЦ продовжить освоєння величезних сум бюджетних коштів

    Російська православна церква, яка регулярно заявляє про відокремленість від держави, продовжує отримувати чималі суми коштів з державного та місцевих бюджетів Російської Федерації. У той час, коли лікарі в РФ випрошують для себе елементарні засоби захисту для роботи в умовах епідемії коронавірусу, російські можновладці перераховують сотні мільйонів рублів на церковні проєкти.
    Інформаційне агентство “ЯрНовости” повідомляє, що в процесі вивчення проєкту закону Ярославської області Росії “Про обласний бюджет на 2021 рік”, журналісти з’ясували про наміри виділити Російській православній церкві з обласного бюджету субсидію у розмірі 236,5 мільйонів російських рублів.
    Відомо, що фінанси будуть направлені релігійній організації “Архієрейське подвір’я храму Богоявлення Господнього села Хопильово Рибінского муніципального району Ярославської області Рибінської єпархії РПЦ”. Метою виділення чималої суми названо “збереження об’єктів культурної спадщини”. Які саме “заходи збереження” вимагають такого серйозного фінансування у журналісти не з’ясували.
    Як раніше повідомляв “Духовний фронт”, з держбюджету Росії можуть виділити 3,8 мільярда рублів на будівництво музею історії РПЦ, а у Калінінградській області планують за бюджетний кошт відновити замок Георгенбург та віддати його під резиденцію єпископа РПЦ.
    І після цього вони закликають нас не вірити у 6 мільярдів моспатріарха Кіріла (Гундяєва).

    Найсвіжіше

    Популярне