Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ закликав створити єдиний фронт захисту “побєдобєсія”

    Влада Російської Федерації, представники релігійних та громадських організацій, а також ЗМІ повинні об’єднатись і виступити єдиним фронтом проти спроб “викривлення” історії про “вєлікую отєчєственную войну”.

    Таку думку висловив глава синодального відділу Російської православної церкви по взаємодії зі збройними силами та правоохоронними органами єпископ Стефан (Привалов). Про це пише “ПолитНавигатор”.

    У читача може скластись помилкове враження, що російський архієрей проявив сміливість та інтелект, закликавши до припинення ганебної практики використання історії на догоду політичним інтересам Кремля. Але все якраз навпаки. Владика висловив чітке побажання, щоб ідеологія “побєдобєсія” була надійно захищена від реальних історичних фактів та “шкідливої допитливості” окремих дослідників історії.

    “Сьогодні ми дедалі глибше усвідомлюємо історичний подвиг російського народу, і той факт, що історія війни – пріоритетна основа формування і відновлення у суспільстві переможних традицій, забезпечення міжнародного авторитету Росії”, – заявив єпископ РПЦ Стефан (Привалов).

    То яку саме історичну дійсність так прагне захищати представник російського православ’я?

    Найперше, факт вторгнення СРСР у Польщу офіційна радянська, а тепер ще й російська пропаганда пропонує називати “Визвольним походом Червоної армії у Західну Україну й Західну Білорусь 1939 року”. Ця військова операція тривала з 17 вересня по 6 жовтня 1939-го. Насправді ж, відбулася окупація Червоною армією та Вермахтом усієї території Другої Польської Республіки, що завершилася навіть спільним парадом. І якраз від такого трактування історії і закликає захищати уми росіян представник РПЦ.

    Зустріч радянського та німецького офіцерів. Окупована Польща, 1940 рік
    Зустріч радянського та німецького офіцерів. Окупована Польща, 1940 рік. Зображення взято з glavcom.ua

    Також, російська ідеологія не планує пробачати історикам називати радянською агресією “оборонну війну СРСР проти буржуазної Фінляндії”. У період з 30 листопада 1939 року до 13 березня 1940 року було анексовано 10% території держави зі статусом нейтральної. Тоді радянське угруповання військ у складі чотирьох армій при підтримці кораблів Балтійського та Північного флотів чисельністю у 540 тисяч осіб напали на Фінляндію на фронті від Балтійського до Баренцового моря.

    Втрати радянської сторони у цій “оборонній” війні становили 400 тисяч убитими та пораненими, значно перевищуючи фінські 60 тисяч убитих і поранених. Феноменом “Зимової” війни стало зростання дезертирства в Червоній армії. Але в РПЦ пропонують захисти населення РФ та майбутні покоління росіян від цієї інформації.

    Перелік історичних фактів, які свідчать аж зовсім не на користь ідеологічно-красивого “російського героїзму”, можна продовжувати дуже довго.

    Можна поцікавитись, а чи є ще хоч одна держава світу, яка так ретельно “захищає” власну історичну версію подій періоду Другої світової війни?

    В США, до речі, всім відомо, і ніхто не забороняє озвучувати цю інформацію, що до вступу США у війну на боці союзників, в американському суспільстві ідеї нацизму мали досить численну підтримку. Організація “Срібний легіон Америки” – організація США, яка діяла з 1933 по 1941 роки і сповідувала ідеї тотожні ідеології Третього Рейху.

    Серед населення Великобританії, в свою чергу, було чимало противників війни з Німеччиною і тих, хто висловлювався відкрито проти військової допомоги Франції.

    Але лише в Росії хочуть “загнати історію” в жорсткі рамки ідеології та цензури. І РПЦ цілковито підіграє Кремлю в маніпуляціях історією.

    Нагадаємо, раніше “Духовний фронт” повідомляв, що в Російській Федерації органи прокуратури отримали повноваження юридичного захисту “переписаної історії” та профілактики “руйнування традиційних російських духовно-моральних цінностей”.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне