П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прессекретар БПЦ, який критикував Лукашенка, подав у відставку

    26 листопада 2020 року керівник синодального інформаційного відділу Білоруського екзархату Російської православної церкви протоєрей Сергій Лепін подав прохання про звільнення із займаної посади. Про це пише “Credo press” з посиланням на ЗМІ Білорусі.
    Раніше представник білоруського духовенства засудив співробітників силових відомств за розгром меморіалу Романові Бондаренко, який помер 12 листопада після того, як був побитий невідомими. “Не розумію, навіщо оце паплюження портретів вбитого, навіщо сатанинське нищення квітів, боротьба з меморіалом у дворі його будинку, вздовж доріг?”, – написав він в соцмережі.
    Після цього, за вказівкою Аляксандра Лукашенка, Генеральна прокуратура Республіки Білорусь винесла попередження Сергію Лепіну про “неприпустимість порушення закону”.
    “Я майже десять років свого життя присвятив цій службі, я кровно зацікавлений, щоб в Інформаційного відділу все було добре. Я досі є частиною Церкви, зберігаю служіння, але дещо в іншій якості”, – повідомив священнослужитель.
    І хоча офіційною причиною своєї відставки він назвав “власне бажання”, дуже складно собі уявити, що це “бажання” не продиктоване керівництвом Білоруського екзархату БПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне