Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ розвінчали міфи про загублений натільний хрестик

    Про це йдеться у повідомленні на сторінці Православної церкви України у Facebook, передає Depo.ua.
    “Натільний хрест – це не прикраса для християн, а зримий символ нашої віри, знаряддя нашого спасіння, а також знак Божого захисту, що супроводжує віруючу людину впродовж усього її земного життя. Ми віримо, що освячений натільний хрестик через Господню благодать захищає нас від видимих та невидимих ворогів, тому й носимо його на грудях, біля серця, і шануємо як особисту святиню. Тож цілком зрозуміло, чому, коли випадково його втрачаємо, ми засмучуємось.
    “Не варто впадати у відчай, панікувати, надавати цій прикрій події особливого містичного, фатального забарвлення і надумувати собі усілякі негаразди, “погані прикмети”, тощо”, – зазначили у ПЦУ.
    Людям, які випадково загубили свій хрестик, радять вирішити цю проблему, придбавши собі новий натільний хрестик і освятивши його в храмі.
    “Те саме стосується й ситуації, коли хрестик із часом ламається, втрачає належний зовнішній вигляд – адже ми живемо в світі, де діють фізичні закони й процеси, і тому цілком закономірно, коли матеріал, з якого зроблений натільний хрест, під впливом різноманітних зовнішніх факторів може змінювати свої властивості”, – йдеться у повідомленні.
    У ПЦУ також дали пораду, що робити, якщо знайшли загублений хрестик.
    “Підніміть святиню, не лишайте на землі. Найкраще спробувати відшукати власника й повернути хрест. Якщо ж господар не знайдеться, віднесіть хрестик до храму, віддайте священнику. Не вірте в забобони, що не можна піднімати знайдений хрестик, бо тоді, нібито, ви “берете на себе” й життєві тягарі того, хто його загубив. Це помилкове судження, маловірство, яке суперечить християнській вірі, адже кожна людина несе власний життєвий хрест, який з допомогою Божою буде нести до кінця життя”, – наголошують у повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне