Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    За останній місяць ПЦУ освятила й почала зводити понад десять храмів

    Православна Церква України збільшується і прикрашається новими храмами та каплицями. За місяць ПЦУ освятила й заклала наріжні камені під будівництво понад десяти нових храмів.
    Про це написав на своїй сторінці архімандрит Софроній й навів хронологію цих подій.
    20 жовтня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в м. Біла Церква звершив чин освячення хреста та наріжного каменя для будівництва нового трапезного храму на честь святителя Миколая-Чудотворця.
    22 жовтня архієпископ Вишгородський Агапіт звершив чин освячення храму у с. Діброва Київської єпархії.
    22 жовтня керуючий Харківсько-Полтавською єпархією архієпископ Афанасій освятив наріжний камінь та хреста під будівництво Свято-Богоявленського храму в с. Харківці Пирятинського району.
    28 жовтня поруч з Рівненською АЕС архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон освятив каплицю на честь Пресвятої Богородиці.
    1 листопада Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в Пирогові освятив храм на честь святителя Миколая Чудотворця.
    2 листопада, на базі Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, відбулося освячення місця під будівництво каплички на честь пророка Іллі.
    4 листопада на території військової частини А0563 архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій заклав фундамент під будівництво храму Покрови Богородиці.
    10 листопада митрополит Переяславський і Вишневський Олександр в с. Кодаки на Київщині освятив храм на честь Великомученика Димитрія Солунського.
    12 листопада єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав 28-му окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу де на території військової частини звершив чин освячення хреста та місця під будівництво нового храму на честь архистратига Божого Михаїла.
    13 листопада архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл звершив чин заснування храму на честь Преображення Господнього с. Козлів Могилів-Подільського району.
    14 листопада 2020 року архієпископ Вишгородський Агапіт звершив чин освячення храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Літочки Київської єпархії.
    21 листопада на Волині у селі Верба владика Іларіон освятив нову дзвіницю.
    Нагадаємо, минулого місяця Православна Церква України почала зводити більше півтори десятка храмів.

    Найсвіжіше

    Популярне