Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Екстремісти, завербовані Росією, намагались підпалити мечеть в Одесі

    Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо двох екстремістів, затриманих під час спроби підпалу ісламської мечеті напередодні відзначення Дня кримськотатарського прапора та Дня Конституції України.

    Досудове слідство встановило, що зловмисники діяли за завданням спецслужб країни-агресора. Акцію планували вчинити задля дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, порушення громадської безпеки, залякування населення, розпалювання расової та міжнаціональної ворожнечі, повідомляє пресслужба СБУ.
    Наразі дії затриманих кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. У разі доведення вини, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.
    У СБУ нагадали, як у червні цього року оперативники спецслужби завадили спробі підпалу в Одесі культової ісламської споруди та затримали учасників одного із неформальних радикальних об‘єднань.
    Нагадаємо, раніше ми писали про воїна «Російської православної армії», який організовував підпали храмів РПЦвУ на території України. Виконавцями мали стати бійці ДНР.

    Найсвіжіше

    Популярне