Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Елладської церкви Єронім ІІ захворів на коронавірус

    Афінська архієпархія оголосила про надходження архієпископа Єроніма до лікарні «Євангелісмос». Згідно з оголошенням, Блаженний архієпископ Афін та всієї Греції, пан Єронім нещодавно потрапив до лікарні «Євангелісмос» із легкими симптомами коронавірусу, згідно з інструкціями лікарів, що займаються його лікуванням.
    Про це повідомляє orthodoxia.info.
    В архієпископа спочатку був негативний результат як при експрес-обстеженні, так і при молекулярних обстеженнях, які він пройшов після закінчення роботи Постійного Священного Синоду і перед зустріччю з прем’єр-міністром Киріакосом Міцотакісом. Позитивний результат тесту на коронавірус він отримав після обстеження, яке він пройшов у ніч на понеділок 16 листопада.
    «Я особисто беру участь як пастух у випробуванні, яке стосується тисяч наших братів у нашій країні та мільйонів у Всесвіті. Я беру участь у муках і болі та страху всіх, що завдяки нашій вірі в Бога ми всі подолаємо», – наголосив архієпископ своїм близьким та оточуючим незадовго до госпіталізації. Він  підкреслив священний обов’язок усіх нас поважати правила та заходи органів охорони здоров’я щодо захисту найвищого блага – здоров’я та життя людей.
    Єронім став третім предстоятелем, який захворів на Covid-19. Раніше захворіли предстоятелі Албанської та Серсьбкої православних церков.

    Найсвіжіше

    Популярне