Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Бояться Майдану: У Росії планують суттєво обмежити права громадян на мирні зібрання

    Російська влада вкотре засвідчила свій панічний страх перед Майданом. Сама лиш думка про перспективу народних демонстрацій викликає тремтіння “наймогутніших мешканців Кремля”. А тепер ще й досвід сусідньої і, поки що, дружньої Білорусі змушує російських можновладців всерйоз замислитись про власне майбутнє.
    Саме існуванням такого страху можна пояснити рішучий наступ на права громадян Російської Федерації щодо проведення мирних акцій.
    Як повідомляє “Бомбей.d3”, до Державної Думи РФ внесли законопроект, який встановлює додаткові обмеження та заборони щодо проведення мітингів та пікетувань.
    Відтепер, у Росії пропонується заборонити проведення масових акцій біля будівель екстрених служб, на кшталт, ФСБ, МВС, МНС, закладів охорони здоров’я. Таке обмеження має на меті, нібито, створити умови безперешкодного функціонування відповідних відомств чи установ.
    Більш того, вводиться суттєве обмеження і щодо одиночних пікетувань. Якщо, приміром, біля ФСБ РФ буде проводитись два чи більше одиночних мітинга, це буде визнано масовою акцією і, відтак, їх проведення буде негайно заборонене. Якщо ж одиночне пікетування буде проводити одна особа, а потім її замінить інша, це також буде кваліфіковане, як масова акція.
    Окремою нормою передбачається, що масовою акцією буде визнаватись одночасне перебування чи пересування громадян в громадських місцях. У такий спосіб влада РФ намагається запобігти перекриттям доріг, шляхом постійного руху пішоходів по наземним пішим переходам.
    Поза тим, у повідомленні не розкривається, на якій саме відстані від будівель екстерних служб буде заборонено проведення мітингів. Чи буде “заборонена” територія вимірюватись десятками метрів, чи кілометрами, на разі, не відомо.
    Також не роз’яснено порядок дій правоохоронців у разі проведення мирної акції, що підпадає під обмеження законодавства. Чи будуть силовики одразу відкривати вогонь на ураження, чи обмежаться побиттям демонстрантів, зараз теж спрогнозувати досить не просто.
    Втім, винахідливість та міць фантазій російської карально-репресивної машини не викликають навіть мізерних сумнівів. Так само можна висловити впевненість, що заборони і обмеження, котрі будуть впроваджені Кремлем, ще не скоро вичерпають всю повноту змісту слова “маразм”.

    Найсвіжіше

    Популярне