Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Білоруські прокурори провели бесіду з католицьким та православним священниками

    Генеральна прокуратура Білорусі відзвітувала про проведення профілактичної бесіди з очільником Синодального інформаційного відділу Білоруського екзархату Російської православної церкви священником Сергієм Лепіним та Генеральним вікарієм Мінсько-Могилівської архієпархії єпископом Юрієм Кособуцьким.
    Про це повідомляє “Регнум” з посиланням на Телеграм-канал відомства.
    Священнослужителів офіційно попередили про неприпустимість порушення закону, зокрема, проголошення публічних заяв, що можуть призвести до конфронтації в суспільстві.
    Раніше “Духовний фронт” інформував, що священник Сергій Лепін засудив співробітників силових відомств за розгром меморіалу Романові Бондаренко, який помер 12 листопада після того, як був побитий невідомими. “Не розумію, навіщо оце паплюження портретів вбитого, навіщо сатанинське нищення квітів, боротьба з меморіалом у дворі його будинку, вздовж доріг?”, – написав він в соцмережі.
    Єпископ Юрій Кособуцький, у свою чергу, жорстко відреагував на звинувачення в адресу митрополита Тадеуша Кондрусевича з боку Аляксандра Лукашенка. “Католицький костел сьогодні виступає проти насильства, знущань та тортур, молиться за політв’язнів, виступає проти репресій, проти порушень прав людини, приниження людської гідності. А в нашій державі це вважається чимось поганим. Тому треба було плюнути в католицький костел і полити його брудом”, – заявив владика.
    У Генеральній прокуратурі Білорусі вважають, що такі висловлювання священнослужителів є неприпустимими, оскільки не відповідають основоположній ролі церкви в суспільстві. А саме – досягнення взаємопорозуміння, терпимості та злагоди. Окрім цього, такі слова представників духовенства, нібито, підбурюють громадян до насильства.
    “Регнум” принагідно інформує, що ініціатива проведення профілактичної роботи із священниками належить особисто Аляксандру Лукашенку, якому не сподобався резонанс у суспільстві після трагічної смерті активіста Романа Бондаренка.
    Нагадаємо, Роман Бондаренко (білор. Раман Бандарэнка) – художник, учасник акцій протестів в Республіці Білорусь. Був смертельно побитий невідомими. В лікарні він впав у стан коми. 12 листопада Бондаренка не стало.

    Найсвіжіше

    Популярне