Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Розпочався візит держсекретаря США Майка Помпео до Вселенської Патріархії

    Держсекретар США Майк Помпео зустрівся із патріархом Варфоломієм у його резиденцію і відвідав патріаршу церкву св. Георгія на Фанарі.
    Помпео назвав Вселенського патріарха лідером православного світу і ключовим партнером США, повідомляє orthodoxtimes.com.
    У своєму Twitter держсекретар США заявив: «Це честь зустрітися з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм I та відвідати сьогодні Патріаршу церкву Святого Георгія. Як лідер православного світу, Вселенський Патріархат є ключовим партнером, оскільки ми продовжуємо відстоювати релігійну свободу по всьому світу».


    Минулого тижня Туреччина висловила гнів через включення Держдепартаментом питання «релігійної свободи» до порядку денного візиту Помпео у Туреччину. В результаті МЗС країни заявило, що свобода віросповідання в Туреччині захищена.

    Фото: Твіттер Майка Помпео

    В оголошенні Вселенського Патріархату за кілька днів до прибуття державного секретаря США згадувалося, що такі візити продемонстрували значення та статус Вселенського патріархату як установи з багатовіковою історією, що має безцінну пропозицію і внесок у глобальну цивілізацію.
    Що цікаво Майк Помпео не буде зустрічатись із високопоставленими турецькими чиновниками, що у Держдепартаменті пояснюють проблемами з графіком Помпео. При цьому в Анкари та Вашингтону наразі є безліч розбіжностей у питаннях, які стосуються Сирії, Іранку, морської напруженості між Грецією та Кіпром, конфлікту у Нагірному Карабасі та відносин між Туреччиною та Росією у військовій галузі.
    Фото: Яків Крочак

    У лютому 2019 року міністр закордонних справ пан Помпео запросив патріарха до Вашингтона, щоб обмінятися думками про вплив та роль релігій у встановленні миру та стабільності у світі. Однак на той час зобов’язання Його Всесвятості патріарха Варфоломія заважали проведенню цієї зустрічі в Сполучених Штатах.
    До 23 листопада Помпео відвідає Францію, Туреччину, Грузію, Ізраїль, Катар, Саудівську Аравію та Об’єднані Емірати.
    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що Майк Помпео зустрінеться із Грузинським та Вселенським патріархами.

    Найсвіжіше

    Популярне