Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    "Помираючі" святині

    Мандрівник Максим Назаренко у своєму блозі поділився світлинами зруйнованого храму в селі Придеснянське Коропського району Чернігівської області. За словами автора допису це не поодинокий випадок і “кількість поруйнованих, занедбаних та забутих храмів в Україні просто вражає”.

    Світлина: Максима Назаренка

    Світлина: Максима Назаренка

    “Кожної мандрівки потрапляють на очі “помираючі” святині, – пише Максим Назаренко. – Ось і цього разу в селі Придеснянське Коропського району Чернігівської області відвідав покинуту церкву. Інформації про храм я не знайшов. По архітектурі видно, що це “епархіалка” кінця 19 століття. Відомості про назву храму також не знайшов. Місцевим жителям не має ділу до споруди і храм через пару років розвалиться по частинам. Тільки образи на стінах ще мовчазно дивляться на “розруху”.
    Світлина: Максима Назаренка

    Світлина: Максима Назаренка

    В коментарях до допису користувач Андрій Котлярчук повідомляє, що “храм побудований 25 липня 1899 року на честь імператора Олександра”.
    Світлина: Максима Назаренка

    Світлина: Максима Назаренка

    Світлина: Максима Назаренка

    Духовний Фронт України розказав про долю іншого зруйнованого храму у Чернігівській області, в селі Біловежах Перших. Храм благовірного князя Олександра був збудований ще в 1855 році Олександром Кочубеєм, нащадком генерального судді Війська Запорізького Василя Кочубея. У храмі служили, вінчали і відспівували майже 100 років, поки у 1950-х совєцькі окупанти його не закрили. Поступово церква руйнувалась і заростала хащами, але анонімна меценатка відреставрувала церкву і передала її місцевій громаді ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне