Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    17 листопада держсекретар США Майк Помпео зустрінеться із патріархом Варфоломієм

    17 листопада держсекретар США Майк Помпео зустрінеться із патріархом Варфоломієм у його резиденції на Фанарі.
    Про це повідомляється пресрелізі пресслужби Вселенського Патріархату, опублікованому 15 листопада.
    «Ми дуже раді, що міністр закордонних справ Сполучених Штатів Америки, пан Майкл Помпео, виявив бажання відвідати наш Вселенський Патріархат під час його десятиденної програми візиту, яка охоплювала сім країн. Міністр відвідає наш Патріархат у вівторок, 17 листопада», – сказано у повідомленні.
    У Вселенській Патріархії зазначили, що «як і візити колишніх державних секретарів США Мадлен Олбрайт, Джона Керрі та Хіларі Клінтон, цей візит міністра вказує на важливість та гідність нашого Патріархату, який має 1700-річну історію і робить цінний внесок у цивілізацію».
    Планується, що під час свого візиту Вселенський патріарх Варфоломій обговорить із держсекретарем США Майком Помпео основні права людини та свободу віросповідань. Як відомо, розвиток цих цінностей у світі є одним із пріоритетів США.
    Варто підкреслити, що у держсекретаря немає запланованих зустрічей з високопоставленими турецькими чиновниками, що у Держдепартаменті пояснюють проблемами з графіком. При цьому у Анкари та Вашингтону наразі є безліч розбіжностей у питаннях, які стосуються Сирії, Іранку, морської напруженості між Грецією та Кіпром, конфлікту у Нагірному Карабасі та відносин між Туреччиною та Росією у військовій галузі.
    У лютому 2019 року міністр закордонних справ пан Помпео запросив патріарха до Вашингтона, щоб обмінятися думками про вплив та роль релігій у встановленні миру та стабільності у світі. Однак на той час зобов’язання Його Всесвятості патріарха Варфоломія заважали проведенню цієї зустрічі в Сполучених Штатах.
    У Вселенському Патріархаті висловили свою радість з приводу майбутньої зустрічі з держсекретарем США та його оточенням і побажали Помпео вдалої подорожі.
    До 23 листопада Помпео відвідає Францію, Туреччину, Грузію, Ізраїль, Катар, Саудівську Аравію та Об’єднані Емірати.
    Нагадаємо, раніше ми писали, що Майк Помпео зустрінеться із Грузинським та Вселенським патріархами.

    Найсвіжіше

    Популярне