П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск привітав новообраного президента США Джо Байдена

    Джо Байден провів телефонну розмову з Папою Франциском, який привітав його з обранням. Новообраний президент США подякував главі Римо-католицької церкви за його побажання. Ймовірний переможець Демократичної партії на виборах у США сказав Папі Римському, що хотів би співпрацювати з кількох питань, таких як допомога бідним, боротьба зі зміною клімату, приймання біженців та іммігрантів.
    Про це повідомляє Reuters з посиланням на команду Байдена. Видання робить висновок, що таким чином Папа прагне відновити відносини з Вашингтоном після чотирьох років часом спірних відносин з президентом Дональдом Трампом.
    Франциск конфліктував з Трампом по ряду питань, включаючи Китай, зміна клімату, Кубу і міграцію.
    Байден, який відвідує месу по неділях, стане першим американським президентом-католиком після свого колеги-демократа Джона Ф. Кеннеді, який керував у 1960-х роках.
    Консервативні американські католики, багато з яких голосували за Трампа, заявили, що священики не повинні причащати Байдена через його ставлення до абортів.
    Нагадаємо, Ватикан розкритикували за «налагодження тісних зв’язків з Китаєм». Також Папа Римський впевнений, що теракти компрометують братерство між народами і релігіями.

    Найсвіжіше

    Популярне