П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    "Вихідні у концтаборі" – для російських школярів готують новий атракціон

    У карельському селі Ватнаволок у Росії, напередодні відкриття проєкту “Реконструкція життя та побуту в’язнів фінських переселенських таборів” побудували бутафорський концентраційний табір.
    Про це повідомляє “Столица на onego” з посиланням на сюжет ТРК “Карелия”.
    Організатори проєкту планують відновити умови існування малолітніх в’язнів, з яким ознайомлюватимуть школярів у досить незвичний спосіб. Вже з грудня 2020 року там планують прийняти перші групи учнів, яким буде запропоновано прожити вихідні у концтаборі.
    “Атракціон” отримав не зовсім доречну назву “Патріотичні вихідні”. Повідомляється, що вже завершене зведення бараків, кулеметних та наглядових веж.
    У сюжеті йдеться про те, що проєкт, з не зрозумілих причин, сподобався далеко не всім росіянам. Плани звести бутафорський концтабір спричинили скандал. Спочатку, об’єкт хотіли спорудити в селищі Шайдома, потім будівництво перенесли до Кондопогу. Скрізь місцеві мешканці рішуче протестували проти такого сусідства.
    Зрештою, концтабір опинився в селі Ватнаволок.
    Втім, досить слабка фантазія організаторів проєкту не може не викликати подив. Куди більш феєричними і пізнавальними могли б стати атракціони “півгодини на палі”, “зустрінь схід сонця на вогнищі” або “зависни на шибениці”. Можливо, такі ідеї і мали місце, але, мабуть, не всім батькам російських школярів вони прийшлися до вподоби.
    У той самий час варто віддати належне авторам ідеї. Вони як ніхто реалістично демонструватиме сучасним учням Російської Федерації, яким буде їхнє життя вже у найближчій перспективі. Воно й не дивно, адже Кремль породив чималу кількість нових заборон, за порушення яких можна опинитись в аналогічних умовах існування.
    Серед ідеологічних табу опинились: реклама американських та європейських демократичних цінностей; участь в заходах, де озвучуються пропозиції з вдосконалення та оптимізації діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування; дії, що “руйнують” традиційні російські духовно-моральні цінності або “фальсифікують” російську історію; участь у заходах, де проводиться навчання молоді прийомам політичної боротьби.
    Тож росіяни повинні бути готовими до того, що одного ранку вони прокинуться в одному гігантському концтаборі, який буде ретельно замаскований під ознайомчий атракціон, але вийти з якого, з власної волі, не зможе ніхто.

    Найсвіжіше

    Популярне