П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Названа дата: Архієпископ Кіпру скличе Синод, на якому розставить всі крапки над «і»

    Предстоятель православної Церкви Кіпру Архієпископ Хризостом оголосив дату скликання Священного Синоду, де розглянуть визнання ПЦУ. За словами предстоятеля Церкви Кіпру Синод збереться 23 листопада 2020 року.
    Про це повідомляє офіційний сайт Кіпрської Церкви.
    За словами Архієпископа Хризостома, він очікував, що хтось попросить про скликання Синоду. Однак оскільки такого прохання не було, він зібрався поїхати в Грецію для лікування хворої ноги.
    «Але мій лікар порадив мені відкласти це через пандемію, тому я скликав Синод. Я не став чекати, так як ніхто не попросив, ніхто не відправив лист в секретаріат Священного Синоду. І я вирішив, що якщо я не їду в Грецію 23-го числа, то я запросив архієреїв на Синод», – заявив Архієпископ.
    12 листопада предстоятель Церкви Кіпру сказав, що бачився із багатьма очільниками православних церков і вивчив погляди 9 із 13 предстоятелів на автокефалію ПЦУ.
    Раніше архієпископ Хризостом звинуватив незгідних із ним 4 єрархів у скликанні парасинагоги й сказав, що вони заслуговують на позбавлення сану. Він також припустив, що «Якби він вбив своїх батьків або братів і сестер, вони б не зробили мені такого. Вони виливали кислоту і жовч. Я нічого не зробив, щоб виправдати цю ворожість до них. Однак я їм прощаю, я нічого проти них не маю. І я в їх розпорядженні. Мені нема чого боятися. У мене є життєвий шлях у Церкві, який я віддав усім своїм добром, ніхто не може звинуватити мене у тому, що я прийшов сюди насолоджуватися», – сказав Хрисзостом.
    Очікується, що на Священному Синоді церкви Кіпру буде підтримане рішення архієпископа Хризостома, адже тільки 4 єрархів відкрито висловили протилежну позицію.
    Також Духовний Фронт України повідомляв про листа від Архієпископа Хризостома Вселенському патріархату, де він детально описав причини визнання Православної Церкви України.

    Фото: Ромфея

    Найсвіжіше

    Популярне