П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх привітав новообраного президента США

    Вселенський патріарх Варфоломій у своєму листі передав теплі вітання новообраному 46-му президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену.
    “Знаючи наші почуття до вас протягом багатьох років нашої дружби, ви можете уявити собі величину нашої радості та гордості за ваші тріумфальні вибори 46-го президента вашої країни – лідера Сполучених Штатів Америки”, – згадує Його Всесвятість.
    “Радість та ентузіазм за перемогу у виборах – не просто особисті почуття. Вітаємо як мільйони американців, так і громадян всього вільного світу, які на вас покладають надію, впевненість на кращий світ, де панують вічні цінності та ідеали цивілізованого людства”.
    Його Всевятість нагадує, що протягом тривалого часу Вселенськоий престол був залученний до захисту природного середовища та поолання наслідків зміни клімату. Ми вітаємо ініціативи, які новообраний президент готовий терміново ухвалити з цього, як він вже анонсував, з перспективою приєднання до Паризької угоди та гарантування більш чистішого середовища.
    Пане Президенте, оскільки світ чекає від вас занадто багато, ми молимося тут на Фанарі, який ви вшанували своєю присутністю, щоб Бог дав вам сили, здоров’я, натхнення та витривалості, щоб виконати всі очікування людей.
    Від вас багато чекають ті, хто спраглі до релігійної свободи, ті, чиї права як людини порушені, ті, хто прагне свободи та справедливості. А їх так багато! Це й історичні релігійні громади Близького Сходу, які забезпечують мирне співіснування. Пане Президенте, хай Бог буде з вами!”
    У підсумку Його Всесвятість згадує, що він завжди молився і продовжуватиме молитися за пана Байдена та його дружину з великою прихильністю та вдячністю.
    Новообраний президент США у 2011 році відвідав Вселенський Патріархат на Фанарі. У 2009 році Його Всесвятість під час офіційного візиту до США, на міжнародній екологічній конференцію на річці Міссісіпі, особисто зустрівся з тодішнім президентом США Бараком Обамою у Білому Домі, а потім з віце-президентом країни Джо Байденом в його офіційній резиденції, де він провів офіційну вечерю на честь Вселенського патріарха.
    У своїй промові пан Байден щиро згадував особистість та ініціативи Всленеського престолу у просуванні міжрелігійного діалогу, терпимості та мирного співіснування у світі.

    Найсвіжіше

    Популярне