П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Православної церкви України зустрілась з Генеральним консулом України в Стамбулі

    Як повідомлялось раніше, з благословення Предстоятеля Православної церкви України Блаженнійшого митрополита Епіфанія, духовенство та віряни з України взяли участь в рукопокладенні (хіротонії) архімандрита Михаїла – екзарха Вселенського Патріарха в Україні, в титулярного (вікарного) єпископа Команського.
    9 листопада, на завершення свого перебування в Туреччині, офіційна делегація ПЦУ була люб’язно прийнята Генеральним консулом України у Стамбулі п. Олександром Гаманом та його дружиною.
    Гості завітали до представництва рідної держави разом з екзархом Вселенського патріарха в Україні, Преосвященним єпископом Команським Михаїлом (Аніщенком). Це був перший візит владики після його єпископської хіротонії, повідомляє митрополит Олександр (Драбинко).
    У прийомній залі Консульства гості привітали пана Генерального консула з Днем української писемності та мови, і мали цікаву та змістовну дружню бесіду за кавою.
    Сторони обговорили питання перспектив становлення і розвитку Української Церкви, відзначили надзвичайне значення дарування автокефалії ПЦУ в історії української нації. Також було згадане питання підтримки української громади Стамбулу.
    На завершення, гості з України подякували пану Генеральному консулу за щире приймання та дієву допомогу під час перебування делегації Православної Церкви України в Стамбулі.
    Нагадаємо, 7 листопада, делегація Православної церкви України відвідала монастир Вселенського патріархату на острові Халки.

    Фото: митрополит Олександр Драбинко

     

    Найсвіжіше

    Популярне