П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ковід-дисиденти проти РПЦ: Сєргій Романов пішов в атаку

    Як раніше повідомляв “Духовний фронт”, 6 листопада 2020 року Єкатеринбурзька єпархія Російської православної церкви заявила про спробу послідовників відлученого від церкви колишнього схиігумена Сєргія Романова захопити Храм в ім’я святої Ксенії Петербурзької. Культова споруда, навколо якої розгорівся черговий скандал, розташована на Східному цвинтарі міста Єкатеринбург.
    Як виявилось, описаним подіям передувала досить цікава передісторія.
    “Ахилла”, з посиланням на російські ЗМІ, розповідає, що 3 листопада 2020 року в Храмі Ксенії Петербурзької відбулось “зібрання парафіян”. Особливістю заходу стало те, що самих парафіян на ньому не було. Натомість там зібрались прихильники позбавленого сану і відлученого від церкви колишнього схиігумена Сєргія Романова.
    Викладене підтвердив благочинний Рождєствєнского округу священник Андрєй Юганєц.
    Група осіб, на чолі з піарником Романова Всеволодом Могучєвим, обговорили з настоятелем храму протоєреєм Георгієм Бусигіним питання санітарних заходів в церкві. Присутні висловились одностайно проти карантинних обмежень, що були введені з огляду на стрімке зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу.
    Після цього, в Єкатеринбурзькій єпархії було прийняте рішення про заборону в служінні протоєрея Георгія Бусигіна і призначення настоятелем, замість нього, священника Владіміра Глівінского.
    Відлучений від церкви Сєргій Романов підтримав Бусигіна, і запевнив його у правильності вибору “служити по-старому”.
    В той же час, прихильники Романова, на чолі з Могучєвим, зібрались біля храму і намагались не впустити до нього новопризначеного настоятеля Владіміра Глівінского.

    Священник Георгій Бусигін і прибічники Сєргія Романова. Фото: Алєксєй Булатов/kp.ru

    Поряд з тим, на сайті Єкатеринбурзької єпархії повідомляється, що намір “романівців” не було реалізовано, і новий настоятель вже очолив всенічне богослужіння в Храмі Ксенії Петербурзької. Для “відбиття атаки” послідовників Сєргія Романова на місце події прибули співробітники приватних охоронних фірм і правоохоронних органів Росії.
    Відомо, що під час конфлікту і незначних сутичок, “романівці” вигукували образи в адресу патріарха Кіріла (Гундяєва) і очільника Єкатеринбурзької єпархії митрополита Кіріла (Наконечного), які прийняли рішення про посилення санітарних заходів в храмах РПЦ.
    В свою чергу, піарник Романова Всеволод Могучєв подав заяву до поліції про отримання ним тілесних ушкоджень та оприлюднив відео, на якому священник Георгій Бусигін зачитує звернення до митрополита Кіріла (Наконечного) і відмовляється поминати його під час богослужінь через введені карантинні обмеження.
    У підсумку бачимо, що ковід-дисиденти з числа кліриків російського православ’я вже не задовольняються контролем лише Середньоуральського монастиря і прагнуть “розшири свої володіння” шляхом захоплення храмів та об’єднання однодумців під керівництвом Сєргія Романова.
    Втім, навіть тимчасові успіхи Сєргія Романова у сфері “псування настрою” архієреям РПЦ, не дають підстав вірити в успіх його імперіалістичних планів.

    Найсвіжіше

    Популярне