Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    "Русскій мір" гастролює в Нагірному Карабаху

    За повідомленням Генеральної прокуратури Азербайджанської Республіки, проти громадянина Російської Федерації Мартояна Армена Гамлетовича порушено кримінальну справу, пише “Патріот Донбасу” з посиланням на “Анадолу”.
    Зазначається, що громадянин РФ Мартоян, який є ватажком “Союзу добровольців Криму”, воював у Нагірному Карабасі проти Збройних сил Азербайджану.
    Слідство встановило, що Мартоян Армен Гамлетович (на прізвисько Самвел) та інші члени угруповання в жовтні 2020 року зустрічалися з посадовими особами Вірменії, а також з керівництвом режиму Нагірного Карабаху, і обговорювали з ними бойові операції.
    При цьому, зазначені особи незаконно перетинали державний кордон Азербайджанської Республіки, брали участь в терористичних операціях проти мирних громадян і Збройних сил Азербайджану.

    На додачу, в Генеральній прокуратурі Азербайджану повідомляють, що члени злочинного угруповання, в тому числі громадянин Мартоян, з наміром розпалити міжнаціональну ворожнечу, здійснювали численні злочинні діяння проти мирних жителів, провокували вибухи, пожежі та інші дії, що створюють загрозу.

    На підставі всього вказаного, генеральним прокурором Азербайджанської Республіки порушено кримінальну справу за статтями 100.2 (ведення агресивної війни), 120.2.1 (умисне вбивство організованою групою або злочинним співтовариством), 318.2 (незаконне перетинання державного кордону Азербайджанської Республіки). Розслідування доручено Слідчому управлінню Генпрокуратури.
    Станом на сьогодні, важко сказати, чи це є поодинокий випадок, чи це початок систематичних гастролей російських “іхтамнєтов” по території Нагірного Карабаху. Про інші виявлені факти участі російських “добровольців” та проросійських найманців у бойових діях в районі збройного конфлікту між Азербайджаном і Вірменією, на разі, не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне