Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії триває робота "Асамблеї русского міра"

    3 листопада 2020 року, напередодні Дня народної єдності, відбулось відкриття XIV “Асамблеї русского міра”, яку організовує і проводить фонд “Русскій мір”. Офіційний сайт Московської патріархії повідомляє, що Асамблея об’єднала ряд тематичних заходів, які триватимуть декілька днів.
    Серед почесних учасників Асамблеї називають предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва), митрополита РПЦ Іларіона (Алфєєва), глав комітетів обох палат Державної Думи РФ, радників президента Росії, ректорат Московського державного інституту міжнародних відносин, директорат Державної Третьяковської галереї, керівників міжнародних російських патріотичних організацій і багатьох інших адептів та ідеологів “русского міра”.
    Виступаючи від імені патріарха Кіріла (Гундяєва), митрополит Іларіон (Алфєєв) відзначив, що у листопаді поточного року Росія відзначає важливу історичну дату – 100-річчя виходу співвітчизників з Криму: “В листопаді 1920 року останні ескадри Чорноморського флоту полишили Крим, вивозячи тих, хто не зміг примиритись з паплюженням віри, ідеалів та цінностей. Значна частина єпископату, духовенства, вірян РПЦ розділили участь вигнанців”, – заявив архієрей Московської патріархії.
    Можна скільки завгодно захоплюватись тим, як мальовничо митрополит Іларіон (Алфєєв) оформив історичні нісенітниці в потужний сучасний міф, який має на меті переконати всіх в справедливості приналежності Криму до Росії. Але така міфологія несе цілком реальні загрози, яка вже призвела до окупації кримського півострову Російською Федерацією.
    В той же час, складається враження, що РПЦ та інші організації-представники “русского міра” в ці хвилини створюють свою новітню “Біблію”, куди буде включена “Книга виходу росіян з Криму”.
    Водночас, не зрозуміло, чому єврейський народ не прагне повернутись до Єгипту, окупувати його землі і оголосити його територію “єврейським міром”. А от Росія, в свою чергу, заявляє про власні історичні права на землі сучасної України, частково успішно їх захоплює, і в той же час, чомусь не відмовляється від права володіння тими територіями, куди вони “змушені були вийти”.

    Поряд з тим, лишається ще одне важливе питання, на яке має дати відповідь “Асамблея русского міра”. Чи буде включати “Книга виходу росіян” нісенітницю про “вихід росіян з Києва”. Якщо так, то повномасштабне вторгнення збройних сил “русского міра” на територію України – це лише питання часу.

    Найсвіжіше

    Популярне