П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: Теракти компрометують братерство між народами і релігіями

    Папа Римський Франциск знову висловив співчуття і засудження актів насильства в Ніцці і Відні, заявивши, що вони «компрометують братська співпраця між народами і релігіями». 

    Про це понтифік сказав після завершення колективної аудієнції, яка знову була переведена в формат онлайн через поширення пандемії після двох місяців очних аудієнцій.

    «У ці дні, коли ми молимося за покійних (2 листопада, після Дня всіх святих 1 листопада, католицька церква поминає покійних), не можна не згадати про жертви терактів, які знову вразили Європу. Молюся за трагічно загиблих, висловлюю свою духовну близькість їх близьким, а також усім тим, хто страждає від цього насильства, яке компрометує братську співпрацю між релігіями», – сказав Папа Франциск.

    Його слова транслювалися на порталі Vatican news, а також на екранах на площі Святого Петра з бібліотеки Апостольського палацу. В такому форматі колективні аудієнції без віруючих проходили починаючи з березня. У вересні вони були відновлені спочатку на відкритому повітрі в ватиканському дворі. Кілька аудієнцій зі скороченим числом віруючих встигли пройти і в аудиторіум Павла VI. Однак Папа Франциск відмовився від традиції особисто вітати, потискуючи руки, окремі групи віруючих. Одного разу понтифік навіть приніс за це свої вибачення. Поки Ватикан не перевів в режим онлайн, як це було навесні під час першої хвилі пандемії, недільні проповіді на площі Святого Петра, на які збираються віруючі. 

    Найсвіжіше

    Популярне