Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти вимагають демонтувати храм ПЦУ в Криму

    Російська Федерация продовжує вчиняти злочини проти Православної Церкви України та її вірян на території тимчасово окупованого Кримського півострову. Цього разу окупаційна влада РФ в Криму вимагає демонтувати храм Православної церкви України в Євпаторії «Неопалима купина». Також митрополита Сімферопольського Климента Кримського зобов’язали сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.
    У представництві президента України в Криму вважають, що таке рішення пов’язане з бажанням Російської Федерації витіснити українську церкву з окупованого Криму.
    «Росія хоче, щоб в Криму не було Української церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих засобів та дій для захисту Української церкви», – йдеться у повідомленні.
    Інформацію про системні порушення права релігійної свободи передали для включення в щорічну Резолюцію Генеральної асамблеї ООН по Криму.
    «Представництво знаходиться в постійному контакті з кримськими правоохоронцями, які фіксують злочини, що здійснює Російська Федерація і її окупаційні адміністрації по релігійним свободам в рамках кримінальних проваджень», – заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.
    Нагадаємо, що 23 липня 2020 року Митрополиту Кримської єпархії ПЦУ Клименту російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії. Так званий «Євпаторійський міський суд» в листопаді 2019 року ухвалив рішення знести дерев’яний храм Православної церкви України, будівництво якого було розпочато ще до окупації півострова Росією: «Зобов’язати в солідарному порядку відповідачів Громаду в ім’я Пречистого образу Божої Матері «Неопалима Купина» і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви звільнити муніципальний земельну ділянку загальною площею 30,25 кв. м, шляхом демонтажу зведеної на ній будівлі», – йдеться в рішенні окупаційного «суду».

    Найсвіжіше

    Популярне