Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх про тих, хто проти ПЦУ: Вони роблять це не з церковного інтересу

    Вселенський патріарх Варфоломій І, сказав, що ті єрархи Кіпру, які виступають проти рішення свого Предстоятеля визнати Автокефалію Церкви України, роблять це не з церковного інтересу, а навпаки, через байдужість та служіння чужим цілям.
    Про це Вселенський патріарх сказав у ефірі радіостанції РІК, передає архімандрит Романос Анастасіадіс.
    Нагадаємо, раніше ми публікували відповідь єрархам Кіпрської церкви, які повстали проти рішення архієпископа Хризостома. Йдеться про митрополита Кіккського Никифора, митрополита Лімасольського Афанасія, митрополита Тамасоського Ісаї і митрополита Амафундського Миколая.
    За словами Вселенського патріарха, цими єрархами керують не благі наміри заради церковного процвітання, а навпаки, вони служать чужим інтересам.
    Відомо, що вищезгадані митрополити тісно контактують із росіянами й навіть будують церкви у російському стилі за гроші російських меценатів. За такі щедрі дарунки вони «відпрацьовували» інтереси Кремля й виступили проти автокефалії ПЦУ, засудивши рішення предстоятеля Кіпрської церкви архієпископа Хризостома. Останній 24 жовтня за літургією згадав ім’я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, цим самим визнавши автокефалію Православної Церкви України. Пізніше стало відомо що Предстоятель Кіпрської Церкви 20 жовтня повідомив Вселенського патріарха про визнання ПЦУ.

    Церква на Кіпрі в російському стилі побудована на російські гроші. Тамаська митрополія.

    Найсвіжіше

    Популярне