П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські хакери здійснюють кібератаки на лікарські установи

    Федеральне бюро розслідувань, Агентство кібербезпеки і захисту інфраструктури США та Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США оприлюднили спільну заяву про виявлення серії хакерських атак на постачальників медичних послуг і лікарні у США з боку Росії.
    Про це повідомляє “Патріот Донбасу” з посиланням на New York Times.
    Спецслужби інформують, що хакери використовують троян TrickBot для проникнення в мережу організації, яку потім заражують шкідливою програмою Ruyk. Внаслідок атаки, файли в мережі шифруються, а за розблокування зловмисники вимагають викуп.
    В даний час відомо, що хакери здійснюють свої зловмисні дії з Москви та Санкт-Петербургу, а від їхніх дій постраждали медичні установи в Пенсільванії, Нью-Йорку та Орегоні.
    Американські розвідники отримали перелік з понад 400 об’єктів охорони здоров’я в США, на які плануються хакерські атаки. Відтак, Вашингтон попереджає всіх про кіберзагрозу з боку РФ для вжиття адекватних і своєчасних заходів для захисту мереж.
    Зазначається, що метою зловмисної діяльності російських хакерів є поширення паніки на тлі стрімкого зростання темпів поширення епідемії у всьому світі.
    Експерт з інформаційної безпеки та старший віце-президент компанії Mandiant Чарльз Кармакал описав серію атак як найстрашнішу кіберзагрозу в США. Він зазначив, що зазвичай хакери не атакують медичні організації, тому що існує певна етична межа. Однак, кіберзлочинці, про яких йде мова зараз, не стоять перед моральною дилемою.
    Нагадаємо, що в США пригадали ряд кіберзлочинів РФ проти Америки, Європейських країн, в тому числі, України. Зокрема, Державний секретар США Майк Помпео розповів про рішучі наміри США притягнути Росію до відповідальності за шкідливу кібердіяльність. А перед тим президент РФ Владімір Путін запропонував Сполученим Штатам чотири практичні кроки, які повинні привести до миру у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.
    Росія вкотре довела, що всі її балачки про мир не вартують і ламаної копійки. А в ситуації, що склалась, Україна не може почувати себе в безпеці і повинна докласти максимум зусиль, аби вберегти мережі власних медичних установ від російських кібератак.

    Найсвіжіше

    Популярне