Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Через невдоволення виборами Зеленський вирішив звільнити Трофімова – ЗМІ

    Невдоволення результатами місцевих виборів Володимир Зеленський вирішив висловити відставкою першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова.
    Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на власні джерела в Офісі президента України.
    Якщо це рішення залишиться в силі, то ним будуть дуже засмучені в Державній архітектурно-будівельній інспекції та в керівництві Російської православної Церкви. А зрадіє цьому глава Офісу президента Андрій Єрмак, який давно прагнув позбутися Трофимова і взагалі почати кадрове оновлення Офісу голови держави.
    Нещодавно Трофімов засвітився серед духовенства Московської церкви. Прислуговував очільнику РПЦвУ Онуфрію (Березовському). Все це відбулось на фоні візиту президента України на Фанар, де він зустрівся із патріархом Варфоломієм та домовився про майбутній візит в Україну. В цей самий час російські пропагандисти та їхні посіпаки в Україні розразилися шквалом критики на адресу президента Зеленського за зустріч з Варфоломієм.
    І це ще не все. Пізніе Трофімов намагався заманити президента України у пастку: він запросив Главу держави з першою пані на своє вінчання у храмі … РПЦвУ! А саме Таїнство, як видно з повідомлення у Телеграм-каналі Трофімова, проводив очільник так званої «УПЦ МП» Онуфрій. Це виглядало б так, що президент Зеленський, по поверненню до України після зустрічі з патріархом Варфоломієм відразу пішов би до Московського патріархату. Однак план провалився і Зеленський не прийшов до московської церкви на вінчання Трофімова.
    Цим кроком Трофімов намагався ще й врятувати його свою посаду, повідомляє Телеграм-канал «Карточний офіс».
    У квітні цього року Заступник глави Офісу Президента (ОП) Сергій Трофімов, коментуючи релігійну політику попередньої влади, заявив, що вона «просто дискредитувала дії мільйонів віруючих українців». Відповідаючи на запитання, «чому процес переходу релігійних громад в ПЦУ призупинився?», Сергій Трофімов відповів, що цей процес «був дуже політизований, а ці маніпуляції з приводу московської церкви політично вигадані, розкручені і привнесені».
    У грудні 2019 року Сергій Трофімов зустрівся із Секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ, архімандритом Никитою. Останній почав жалітись на дії Православної церкви України. У відповідь на заяви архімандрита РПЦвУ заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов сказав: «Ми зробимо все, щоб це зупинити, виправити».
    Давня, щира і віддана підтримка Сергія Трофімова Російській православній церкві в Україні (УПЦ МП) викликала протест українців з перших днів його перебування на посаді в Офісі глави держави. Тож не дивно, що в ОПУ могли відчути гостру потребу позбутися настільки токсичного персонажа. А корупційна складова й обвал рейтингу «Слуг народу» на місцевих виборах – це як офіційний привід.
    Релігієзнавець і нардеп Віктор Єленський назвав Трофімова «споживачем «кремлівської благодаті». Політтехнолог Олеся Яхно вважає, що зупинка переходів МП до ПЦУ справа рук Сергія Трофімова. В Офісі президента працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви, – говорив Порошенко
    Єрмак вважає, що компетентність команди, набраної в ОПУ з минулого життя Зеленського і ексглави Офісу президента Андрія Богдана, себе вичерпала. Результат виборів став доказом.
    Очікується, що в разі, якщо проєкт указу щодо відставки Трофимова буде підписаний і оприлюднений, то регіональною кадровою політикою займеться Кирило Тимошенко. Від цього варіанту голова ОПУ не в захваті, але президент велів «працювати разом».
    25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. При цьому згідно з екзит-полами, «Слуга народу» провалилася практично по всій Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне