Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Свічка, що згасає”: Секретар Папи Бенедикта XVI про його стан

    Стан здоров’я Бенедикта XVI погіршується. За словами його особистого секретаря Ґеорґа Ґенсвайна, почесний Папа вже не може ходити і відправляти Святу Месу.
    Архієпископ Ґеорґ Ґенсвайн, префект Папського дому і особистий секретар Бенедикта XVI, просить світ про молитву в намірі почесного Папи. «Бенедикт XVI — як свічка, що повільно й спокійно згасає. Він у мирі з Богом, із собою та зі світом. Бенедикт XVI не може ходити і вже не може відправляти Святу Месу», — написано в заяві Ґеорґа Ґенсвайна, передає Релігійна правда.
    Йозеф Ратцінґер народився в місті Мартл-ам-Інн, в Німеччині 16 квітня 1927 р. 1977 року став архієпископом Мюнхена і Фрайзінга. Через чотири роки папа Йоан Павло ІІ довірив йому посаду префекта Конгрегації віровчення. 19 квітня 2005 р. Колегія кардиналів вибрала Йозефа Ратцінґера 265 наступником св.Петра. Після восьми років понтифікату, 11 лютого 2013р., вперше за кілька сотень років, Папа оголосив про свою відставку. Востаннє таке сталося 1296 р., 724 роки тому, коли Папою був Целестин V. Відтоді Бенедикт XVI жив у монастирі Матері Церкви у Ватиканських садах.
    1 липня 2020 р. помер рідний брат почесного Папи о.Ґеорґ Ратцінґер. Бенедикт XVI устиг попрощатися з братом.

    Найсвіжіше

    Популярне