П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінкульт рекомендує книгу «Справа Василя Стуса» для читання

    Після скандального рішення суду про заборону книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані у Міністерстві культури та інформаційної політики рекомендують її читати.
    Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у вівторок, 20 жовтня, передає Новинарня.
    «Творець „темників“ вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензора та на допомогу йому прийшов український суд. Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції», — написав міністр.
    Ткаченко наголосив, що Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує цю книгу до читання, і поки справа перебуватиме в апеляції, він особисто закупить частину накладу для національних бібліотек.
    Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука.
    Суд визнав, що деякі фрази у книзі «порушують честь та гідність позивача». Також з Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.
    Митрополит Епіфаній прокоментував заборону суду книги «Справа Василя Стуса». Також висловився, щодо цієї справи і митрополит УГКЦ Борис (Ґудзяк).

    Найсвіжіше

    Популярне