П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватикан може залишитись без охорони

    Одинадцять військовослужбовців Швейцарської гвардії заразились вірусом SARS-CoV-2, повідомляє “Credo press” з посиланням на інші ЗМІ та пресс-службу елітного підрозділу. Декілька днів тому, захворіли четверо військових, а згодом, число діагностованих інфікованих зросло до одинадцяти.
    Швейцарська гвардія, яка виконує функцію охорони Ватикану і особистої охорони Папи Римського, переживає стрімкий спалах захворюваності. Військовослужбовці з позитивним результатом аналізів, та контактні особи перебувають на самоізоляції та під наглядом лікарів.
    Поряд з тим, про плани залучення до служби солдатів резерву, на разі, не повідомляється.
    Принагідно нагадаємо, що Швейцарська гвардія служить у Ватикані з 22 січня 1506 року. Гвардію не безпідставно вважають найстаршою армією світу, яка існує в наші дні. Підрозділ нараховує близько 135 військовослужбовців, які несуть службу в старовинних жовто-синьо-червоних мундирах кольору дому Медичі. До основних функцій Швейцарської гвардії відносять охорону Ватикану та особисту охорону Папи Римського.

    Rom, Vatikan, Soldaten der Schweizer Garde.jpg
    Військовослужбовці Швейцарської гвардії Фото: uk.wikipedia.org

    У новітній історії є випадок, коли гвардійці врятували життя понтифіка. 13 травня 1981 року полковник Алоїз Естерманн на площі Святого Петра, ризикуючи власним життям, закрив собою Івана Павла II від куль зловмисників. На щастя, поранення не було смертельним.

    Найсвіжіше

    Популярне