Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Болгарії вперше за 75 років видали підручники з релігії

    Перші підручники з релігії, підготовлені Священним Синодом Болгарської православної церкви (БПЦ), потрапять до освітньої системи цієї осені. Вони успішно пройшли конкурсну процедуру і були схвалені експертами Міністерства освіти та науки Болгарії. Про це повідомляє болгарське видання OffNews.bg.
    Нові підручники БПЦ “Релігія – християнство-православ’я” – перші офіційні синодальні підручники з Основ Православ’я після майже 75-річної перерви. Це сучасна версія підручників із Закону Божого та Вчення про віру, що використовувалися в Болгарії до 1944 р. (у деяких населених пунктах до 1947 р.).
    До цього часу вчителі користувались посібниками. На цей навчальний рік понад 12 000 учнів обрали предмет “Релігія” за одним із трьох напрямків – християнство-православ’я, іслам та неконфесійна освіта.
    Підручники написані як церковно-слов’янською, так і сучасною, більш зрозумілою мовою. Це робить їх доступними для сучасних поколінь. Вони можуть ознайомитися зі спадщиною Святих Седьмочісленніков, що наближатиме їх до власних культурних коренів. Підручники об’єднують православне богослов’я, еклезіологію та моральні послання, враховуючі вікову специфіку дітей.
    Підручники також доступні в Інтернеті на офіційному веб-сайті Священного Синоду БПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне