Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Пастка для Зеленського: Як чиновник ОП намагався заманити Главу держави у храм РПЦвУ

    Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов намагався підставити президента України Володимира Зеленського перед Вселенським Патріархатом і зберегти свою посаду.
    «Духовний фронт України» вже повідомляв, що у той час, коли Глава держави перебував у Стамбулі і зустрічався із Вселенським патріархом Варфоломієм, перший заступник голови ОП Сергій Трофімов прислуговував очільнику РПЦвУ Онуфрію. І в цей самий час російські пропагандисти та їхні посіпаки в Україні розразилися шквалом критики на адресу президента Зеленського за зустріч з Варфоломієм.
    Це не збіг обставин. Це цілеспрямована кампанія з дискредитації візиту та домовленостей Глави української держави з Вселенською Патріархією перед самою Патріархією. Промосковські посіпаки демонстрували Церкві-Матері: дивіться, візит президента до вас ще нічого не означає – поки ви там проводили протокольні зустрічі співробітники Офісу президента прислуговують РПЦвУ.
    І це ще не все. Трофімов намагався заманити президента у пастку: він запросив Главу держави з першою пані на своє вінчання у храмі … РПЦвУ! А саме Таїнство, як видно з повідомлення у Телеграм-каналі Трофімова, проводив очільник так званої «УПЦ МП» Онуфрій. Це виглядало б так, що президент Зеленський, по поверненню до України після зустрічі з патріархом Варфоломієм відразу, відразу ж пішов би до Московського патріархату.

    Світлина з Телеграм-каналу Сергія Трофімова t.me/Trofimov_pro

    На щастя, президентське подружжя відмовилось від участі в Таїнстві вінчання, мотивуючи це тим, що вони не є фанатами релігійних обрядів.
    Цим кроком Трофімов намагався ще й врятувати його свою посаду, повідомляє Телеграм-канал «Карточний офіс». Бо, нагадаємо, через корупційний скандал заступник голови ОП опинився під загрозою звільнення. І запрошенням Володимира Зеленського з дружиною на вінчання він, певно, намагався зміцнити відносини з Главою держави і врятувати себе.
    Але не склалося.

    Найсвіжіше

    Популярне