Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Легалізація канабісу зробить українців піддослідними кроликами – Митрополит РПЦвУ прокоментував питання президента

    Ініційоване президентом України загальнонаціональне опитування породило жваві дискусії у суспільстві з приводу запропонованих запитань. За голосами “лже-фахівців”, всезнайок та людей, які переслідують власні інтереси стало досить важко виокремити і почути думку фахівця певної сфери. А віднедавна до какофонії “точок зору” приєднався коментар митрополита Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) Луки (Коваленка).
    Владика Лука (Коваленко) зробив цілком серйозну заяву, що легалізація канабісу зробить українців піддослідними кроликами, адже лікувальна ефективність канабісу, на думку клірика, – це міф, пише проросійське видання “СПЖ” з посиланням на Telegram-канал митрополита.
    Архієрей РПЦвУ наголосив, що йому, як медику, відомо яким чином канабіс пошкоджує різні органи і системи організму людини. Окрім цього, він переконаний, що зараз бракує достовірної інформації про ефективність застосування препаратів з конопель.
    А далі, він “заспівав пронизану скрєпами пісню” про зростання кількості наркозалежних громадян, в тому числі з раннього віку, і, як наслідок, зростання злочинності. Окрім цього, не забув він і про теорію світової змови: “Ми бачимо, що “новий світовий порядок” поступово заганяє людство в похмурий тоталітаризм, замінюючи реальне повноцінне життя життям, що складається з двох речей – безпечного сексу і наркотиків. З цим пов’язана пропаганда одностатевих шлюбів і легалізації марихуани”, – заявив митрополит Лука (Коваленко).
    Він підвів підсумок свого коментаря пропозицією включити до опитування тему ставлення українців до нової гендерної політики, “яка руйнує сім’ю – кузню нації”.
    Не будемо зараз коментувати озвучену пропозицію владики, яка цілком реально розпалює гендерну ненависть та нетерпимість. Обмежимось тематикою легалізації канабісу.
    Так от, митрополит зайшов так далеко в роздуми про світову змову та одностатеві шлюби, що геть не звернув увагу на той факт, що мова йде про узаконення використання марихуани для зменшення болю у важкохворих.
    Це абсолютно виключає доступність наркотичного засобу для широкого кола населення. Справа стосується важко, а найчастіше, смертельно хворих пацієнтів, яким сучасна медицина вже не здатна допомогти а просто намагається полегшити стан.
    Мова йде про те, що людина має право піти з цього світу спокійно, з гідністю і без страждань. Наркотики просто полегшують пацієнту останні години життя, про що давно говорять провідні лікарі, в першу чергу, онкологи, всього пострадянського простору.
    Окрім цього, на сьогодні в Україні понад два мільйони громадян потребують лікування препаратами на основі канабісу. Серед них − понад 20 тисяч дітей з фармрезистентними формами епілепсії, сотні тисяч онкохворих, більше ста тисяч паліативних пацієнтів, десятки тисяч ветеранів війни із посттравматичним стресовим розладом. Щодня вони страждають від неможливості використання ефективних лікарських засобів.
    Але “медика” Луку (Коваленка) більше турбує світова змова і пропаганда одностатевих шлюбів.
    Духовний фронт не буде висловлювати власну позицію з питання необхідності легалізації в Україні медичного канабісу. Окрім цього, це питання не обов’язково було виносити на загальнонаціональне опитування, оскільки більшість громадян України не мають фахової і достовірної інформації про потреби сучасних пацієнтів.
    Натомість, ми глибоко переконані, що відповідь на це питання мають дати лікарі, і тільки лікарі. Науковці і медики-практики, а не медики-митрополити, мають однозначно дати відповідь потрібна легалізація, чи ні.
    А держава, в свою чергу, має почути думку професіоналів і без зволікань прийняти адекватне рішення.

    Найсвіжіше

    Популярне