П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Лисичанську відкрили пам'ятник добровольцям АТО, зведений за кошти волонтерів

    У День захисника України у м. Лисичанську урочисто відкрили пам’ятник добровольцям антитерористичної операції. Це почесне право надали бійцю 24-го окремого штурмового батальону «Айдар» – Дмитру Карпюку та бійцю батальону імені Джохара Дудаєва Сергію Копилову.
    Освятив пам’ятний знак військовий капелан Ієрей Юрій, повідомляє пресслужба Луганської обласної державної адміністрації.
    Вшанувати подвиг добробатів та привітати ветеранів АТО/ООС зі святами прибули очільник області Сергій Гайдай, заступник командувача ОС з морально-психологічного забезпечення полковник Євген Коваленко та заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко.
    «Дуже багато добровольців загинули у 2014 році. Згадуючи ті часи, можу сказати: якби не добробати, ще не відомо де б сьогодні проходила лінія розмежування. Вони дали час переформатувати армію, підготуватись до відсічі», – звернувся до присутніх Сергій Гайдай.
    Він наголосив, що гроші на меморіал за закликом активістів у Фейсбуці зібрали за декілька днів: «Це означає, що люди пам’ятають і люди вдячні своїм захисникам!», – додав очільник Луганщини.
    «Я спостерігав, як народжувався цей пам’ятник. Це – дійсно народний пам’ятник! Кажуть, що ми помираємо двічі: коли припиняємо дихати і, коли забувають наші імена. Тож ми маємо завжди розуміти, що хтось віддав життя за те, щоб ми могли працювати, виховувати дітей, жити під мирним небом», – зазначив у своєму вітальному слові заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко.
    Пам’ять загиблих героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.
    Нагадаємо, на Закарпатті встановили пам’ятного Хреста на місці розстрілу захисників Карпатської України. Також Митрополит Епіфаній здійснив чин освячення хреста на честь воїнів, загиблих за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне