П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Чернівецькій області парафія ПЦУ будує каплицю

    Парафія св. Миколая ПЦУ с. Добринівці Заставнівського району Чернівецької області розпочала будівництво каплиці на місці історичної пам’яті полеглих односельчан від нещадних НКВДистів.
    Про це повідомляє сайт “Заставні сьогодні”.
    Кілька років поспіль на цьому місці на свято Покрови Богородиці служилась панахида за невинно вбитих. Священики ПЦУ, вчителі, школярі Добриновецького ЗЗСО, жителі села, волонтери, та військові ветерани АТО у своїх виступах відтворювали трагічні сторінки історії. У 2019 році 14 жовтня парафіяни ПЦУ місцевого храму св. Миколая вирішили взятись за побудову каплиці.
    Відразу зголосився пожертвувати цеглу на всю каплицю Сергій Капіцький, а фізичну працю і талант готові були жертвувати самі віряни. Парафія об’єдналась навколо цієї святині – чоловіки йшли працювати з бетонним розчином і цеглою, а жінки по черзі дбали про харчування робітників.
    Мешканці села Добринівці хотіли встигнути до 14 жовтня 2020 року завершити споруду, але на жаль, знайшлось багато причин, які цьому завадили. Але громада не опускає рук.
    І хоч цього року не буде освячення новозбудованої каплиці, все-таки вдалось зробити спільною працею парафіян-будівельників і спонсорів досить багато.

    Найсвіжіше

    Популярне