П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд ухвалив передати приміщення храму в селі Успенка та ключі громаді ПЦУ. Документ

    Господарський суд Кіровоградської області у своїй ухвалі від 7 жовтня 2020 року, визнав храм в селі Успенка за громадою ПЦУ. Також ухвалою визнається право громади ПЦУ на проведення богослужінь, релігійних обрядів та здійснення релігійної діяльності у будівлі «Свято-Успенської Церкви».
    Про це Духовному фронту України повідомляють власні джерела із села Успенка з відповідними фотодоказами ухвали.
    Крім іншого, суд заборонив управлінню Олександрійської єпархії РПЦвУ та будь-яким іншим особам за їх дорученням чи вказівкою, чи без такої, вчиняти дії, спрямовані на вчинення перешкод у користуванні Релігійною організацією «Релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці Кропивницької єпархії ПЦУ с. Успенка» будівлею «Свято-Успенської церкви» та наявним в нім майном, яке знаходиться за адресою: Кіровоградська обл., Онуфріївський район, с. Успенка, вул. Молодіжна, буд 36/1, в тому числі шляхом ненадання ПЦУ ключів від замків, дверей будівлі церкви.
    Суд ухвалив зобов’язати єпархію РПЦвУ надати доступ до будівлі храму та віддати ключі. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.
    Нагадаємо, в Успенці віряни ПЦУ змушені молитись на дворі через Московський патріархат. Громада ще у 2019 році проголосувала за вихід і РПЦвУ і перехід до ПЦУ, але московський священник цього не визнає і не пускає людей, які перейшли в ПЦУ, в храм. Сьогодні туди привезли людей та дітей із інших сіл щоб зробити картинку «гоніння» на РПЦвУ.


     

    Найсвіжіше

    Популярне