Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Московській патріархії відреагували на слова Максіма Фадєєва про відсутність довіри до РПЦ

    Російська православна церква на диво швидко реагує на заяви, які чіпляють її життєво важливі інтереси, особливо фінансові. Різке невдоволення Московської патріархії викликало інтерв’ю російського композитора і продюсера Максима Фадєєва.
    Музиканту не забракло сміливості заявити, що він, як і більшість росіян, не розуміє мову, якою читають проповіді і молитви в храмах, при цьому, він поставив за приклад вбитого у 1990 році священника Алєксандра Меня. Окрім цього, він впевнений, що довіру до церкви руйнують годинник Breguet на руці і джинси під рясою, а ще пристрасть священників до дорогих автомобілів.
    Щойно прозвучали сказані ним слова, як в РПЦ, здається, забули всі заклики «не вірити в 6 мільярдів патріарха» та розповіді, що «багатство служить людині у її земному крокуванні до Творця». Риторика дещо змінилась і почались звинувачення у відповідь, адресовані Максиму Фадєєву.
    «Нам шкода, що у Максима Алєксандровича суцільно примітивні уявлення про релігію в цілому, і про православ’я зокрема», – заявив заступник глави Синодального відділу із взаємовідносин РПЦ з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе.
    Про це пише «URA.NEWS» з посиланням на видання «Подъем».
    Представник Московської патріархії зазначив, що саме за рахунок прогресу священник можуть допомогти людям духовно. «Священник на возі» не мав би комп’ютера чи телефону, це б означало відсталість і недоступність.
    Дивно, що Вахтанг Кіпшидзе обрав саме таку аргументацію для пояснення позиції РПЦ. Адже Максим Фадєєв не говорив про комп’ютери, телефони чи інтернет. Він висловив обурення через годинник Breguet і автомобілі, які далеко не кожен бізнесмен може дозволити собі придбати, а священники не соромляться використовувати предмети розкоші.
    Хотілося б запитати Вахтанга Кіпшидзе, як саме священник на Maybach з годинником вартістю кілька десятків тисяч доларів США може духовно допомогти людині, яка заледве зводить кінці з кінцями? Але відповідь, швидше за все буде прогнозованою: «Нам шкода, що у вас суцільно примітивне мислення».

    Найсвіжіше

    Популярне