П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл (Гундяєв) перебуває на самоізоляції

    Канал олігарха Константіна Малофєєва “Царьград” з посиланням на офіційний сайт Російської православної церкви пише про особистий карантин, на якому перебуває патріарх Кіріл (Гундяєв). Це стало відомо з тексту послання предстоятеля РПЦ у День пам’яті преподобного Сергія Радонезького.
    Він висловив глибокий жаль, що не може розділити радість молитовного спілкування з братією Троїце-Сергієвої лаври, куди у першоєрарха РПЦ був запланований візит на 8 жовтня 2020 року. Причиною самоізоляції патріарх Кіріл (Гундяєв) називає свій нещодавній особистий контакт з людиною, у якої виявили вірус COVID-19.
    “Необхідний час, відповідно до медичних рекомендацій, для мого особистого карантину, ще не сплив. Вважаю неможливим піддавати всіх вас небезпеці зараження”, – зазначив предстоятель РПЦ і підкреслив, що нинішня пандемія – це серйозне випробування, яке дає можливість переконатись у силі молитви.
    Чи дійсно патріарх Кіріл (Гундяєв) перебуває на вимушеній самоізоляції, чи, можливо, вже проходить лікування від коронавірусу, точно не відомо. Можливі обидва варіанти.
    Російські і, особливо, церковні чи навколоцерковні ЗМІ, цілком імовірно можуть зараз готувати суспільство до новин під умовним заголовком “Предстоятель РПЦ подолав коронавірус”. І звісно ж, новина буде подана як свідчення неабиякої молитовної сили патріарха, яка здатна об’єднати всіх православних від Папуа-Нової Гвінеї до найвіддаленіших районів тропічної Амазонії.
     

    Найсвіжіше

    Популярне