П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Волонтери полтавського «Батальйону небайдужих» передали допомогу бійцям на Схід

    2 жовтня до Свято-Успенського собору Полтави завітали волонтери з Києва, через яких небайдужі полтавці передали допомогу військовим.
    До Полтави заїхала група волонтерів з Києва, які прямували на схід країни в 26 артилеристську бригаду. Тут їх зустрів архієпископ Федір, який передав речі придбані полтавським «Батальйоном небайдужих» для потреб військових.
    Про це повідомило полтавське видання «Зміст».
    Архієпископ Федір говорить, що поєднуючою ланкою, яка об’єднала дві волонтерські організації став фольклорист та волонтер з Києва Валерій Гладунець:

    «Ми щасливі що можемо долучитися до допомоги бійцям. Тому закупили частину речей, яку попросили військові, це: обігрівачі, набори ключів для ремонту техніки, ємність для питної води, монтажна піна, а також солодощі від храму, щоб хлопцям там було хоч трошки затишніше», – сказав Архієпископ Федір.

    Організатор благодійного фонду «Небайдужі.укр» Тарас Ткаченко говорить, що фонд допомагає бійцям у різних напрямках. Свого часу були придбані авто, тепловізори, безпілотники, а зараз допомагають за потребами. Фонд співпрацює з різними організаціями та громадами:

    «Зараз важливо не забувати про моральний та боєвий дух наших військових. Тому кожного разу ми намагаємося передати листи, дитячі малюнки. Беремо з собою артистів, щоб підтримати моральний дух бійців. До Полтави заїхали дякуючи пану Валерію Гладунцю, який допоміг в організації. Насправді приємно, коли є небайдужі, соціально активні люди», – говорить Тарас Ткаченко.

    З волонтерами прямують артисти, які влаштують концерт для воїнів.
    Фольклорист та волонтер Валерій Гладунець говорить, що наразі забезпечення в армії на належному рівні, але деякі речі не завадять:

    «Дуже важлива моральна підтримка. Тому волонтери завжди намагаються брати з собою артистів, щоб відволікти військових. Мистецька частина, спілкування  – це віддушина, за допомогою якої бійці відпочивають морально».

    На схід волонтери передають допомогу від полтавського «Батальйону небайдужих». Також відбудуться виступи фольклористів, зокрема, гурту «Телері».

    Найсвіжіше

    Популярне